Jip

Augustus 2014

Vorige maand is zijn linkersling ook geknapt helaas. Binnenkort waarschijnlijk weer een hersteloperatie. Zijn linkerooglid is van het begin af aan ‘al sterker’ en dit oog kreeg hij altijd al verder open. Op dit moment heeft hij gelukkig niet veel last van het feit dat hij zijn sling mist. Hij valt en struikelt niet zoals vorige zomer, maar hij is ook motorisch sterker.

lefteye

Juli 2014
IMG_0550

IMG_0090

IMG_9715

 

 

 

 

 

 

IMG_0566

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juli 2013

In juni 2013 is het ophangdraadje/sling die zijn rechterooglid optilde gebroken en hebben we een hersteloperatie laten doen in het oogziekenhuis van Rotterdam.

IMG_7488Vlak voor de operatie, in de speelkamer van het oogziekenhuis en direct na de operatie:

directna

 

Een week later:IMG_4440

 

 

 

Maart 2013 

Ondertussen is onze dreumes alweer 21 maanden oud, we zijn nog steeds zeer te spreken over het resultaat van de eerste operatie alweer anderhalf jaar geleden. Gelukkig heeft hij ook helemaal geen last van

overgevoeligheid voor licht. Ook de ontwikkeling van zijn ogen gaat erg goed, binnenkort laten we de sterkte weer eens meten door de othoptist. Zo ziet hij er nu uit:

IMG_0482 IMG_6399 IMG_6370

 

 

 

IMG_6387 IMG_6420

IMG_3607 IMG_6673Op 18 augustus 2011 is onze zoon (12 weken oud) geopereerd in het Moorfields Eye Hospital in Londen door professor Richard Collin. Hij heeft een bilaterale frontale sling ptos

 

is operatie uitgevoerd met niet reactief ophangmateriaal (Supramid 3-0). Zie onderstaande foto’s voor het resultaat.

Een uurtje na de operatie

Direct na de operatie, net uit de narcose

verschillende gezichtsuitdrukkingen, met en zonder fronsen

Vier dagen na de operatie, laatste dag met tape

Negen dagen na de operatie

Voor en na foto’s:

Voor en na - lachend

Voor en na - omhoog kijken

 

Bij 8 maanden oud:

 

 

4 Responses to Jip

 1. Monique van Koll says:

  Wat een mooi resultaat. De foto’s zijn zo herkenbaar. Onze zoon heeft ook BPES. Toen hij 4 maanden was heeft hij deze operatie ook gehad. Hij is inmiddels 8 jaar en heeft toen hij zes was een operatie ondergaan waarbij zijn ogen werden vast gezet met een pees uit zijn been. Het resultaat is erg mooi geworden.
  Ik zou graag foto’s zien en verhalen lezen van pubers met BPES.

  • admin says:

   Hoi Monique,

   Hartelijk dank voor je reactie, wij hebben nog geen foto’s ontvangen van pubers, zodra we ze krijgen plaatsen we ze op deze site. Via de yahoogroup en de facebooksites (zie de links hier rechts) zijn wel verschillende foto’s te vinden van pubers maar ook van volwassenen.

   Mochten er mensen zijn die foto’s (al dan niet anoniem) willen delen, wij plaatsen ze graag hier op de site!

   • yvonne says:

    Mijn dochter is nu 15 en heeft bpes. Zij heeft ook meerdere oog problemen. Ik heb wel foto’s, maar heb geen idee of de site nog actief is.

 2. Stephanie van Hees says:

  dit is echt heel apart om te zien!
  Ikzelf en mijn dochter hebben allebei het bpes syndroom en als we naar deze foto’s kijken is het net alsof we ons zelf zien!!
  Ikzelf ben nu 28 en meer dan 10 jaar geleden 3 keer geopereerd en onze dochter is nu 4 jaar en is aan 1 oog al 2 keer geopereerd en aan het ander oog 1 keer voordat ze een jaar werd en nu dus 3,5 jaar verder staat ze weer op de wachtlijst voor een nieuwe operatie aan beiden ogen!
  Het is toch wel super dat ze het zo mooi kunnen maken vind ik, echt een heel verschil!

  Groetjes Stephanie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 − two =